Боти з сектора Гази чинили тиск на учасників "Євробачення" / фото instagram.com/eurovision

Міністерство зі стратегічних питань Ізраїлю опублікувало звіт, згідно якому в останні місяці сотні фіктивних записів у мережі мікроблогів Twitter використовувалися для тиску на учасників конкурсу "Євробачення" з метою змусити їх відмовитися від поїздки в Ізраїль.

Читайте такожНовий скандал довкола Євробачення 2019: фавориту конкурсу може загрожувати дискваліфікація (відео)

У звіті йдеться про 232 фіктивні сторінки, з яких 166 були ботами, організованими під ім'ям #GroupPalestine і контрольованими з сектора Гази. Також фіктивні акаунти були зареєстровані в Єгипті та Індонезії, передає newsru.co.il.

Відео дня

За оцінкою експертів міністерства, загальне охоплення аудиторії групи фіктивних записів оцінюється в 10 мільйонів користувачів.

Під атакою ботів опинилися, серед інших, Мадонна, представник Франції на "Євробаченні 2019" Білаль Хасані, італійський представник Алессандро Махмуд, британець Майкл Рейс, представниця Ірландії Сара Мактернан, корпорації телерадіомовлення Франції та Іспанії.

Інформація про мережі ботів була передана міністерством керівництву мережі Twitter, десятки фіктивних записів було видалено.

Як повідомляв УНІАН, пісенний конкурс Євробачення відбудеться в Тель-Авіві з 14 по 18 травня.