Rammstein запропонував сплатити штраф жителю Білорусі / Rammstein Affenknecht

Тіль Ліндеманн, соліст Rammstein, запропонував сплатити штраф жителю Білорусі, який розмістив у соціальних мережах кліп гурту відвертого змісту.

Лідер гурту Rammstein Тіль Ліндеманн запропонував 25-річному жителю Білорусі з міста Гродный Андрію Головенко грошей, але той відмовився, пише "Белсат".

Читайте такожВідрізані вухан та секс з радіоприймачем: Rammstein випустив новий кліп (відео)

Відео дня

Справа в тому, що п'ять років тому хлопець розмістив у своїх соціальних мережах кліп німецького гурту Pussy. Опублікував і забув. А потім здивувався, коли до нього прийшли правоохоронці і пред'явили звинувачення у тому, що він поширює порнографію.

"Я навіть не пам'ятаю, чи подивився цей кліп, - згадує Андрій. - Опублікував і забув".

Кліпом зацікавився відділ культурологічних експертиз Держкомітету судових експертиз. Вони визнали його забороненим і заборонили показувати і поширювати. Покарання за цією статтею від 2 до 4 років позбавлення волі. До того ж Андрію належало заплатити штраф.

Грошей у Андрія не було. Тоді він розповів про все в соцмережах, попросив допомоги. І друзі допомогли, зібрали суму, якої вистачило на оплату штрафу, адвоката, експертизу та на витрати, пов'язані з судовими засіданнями.

А потім допомогти запропонував Тіль Ліндеманн. Він дізнався про цю історію від книжкового видавця. Той зателефонував Андрію, розповів все, але хлопець від грошей відмовився. Пояснив, що йому допомогли друзі, і кримінальну справу за терміном давності вже закрито.

Як повідомляв УНІАН, раніше Rammstein представили перший за 10 років альбом.