Вручення нагороди відбудеться на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі 27 жовтня / bestmoviedirectors.com

Рада керуючих Американської академії кіномистецтв прийняла рішення вручити кінорежисерові Девіду Лінчу почесну премію "Оскар" за видатний внесок у кінематограф.

Про це повідомляється в понеділок на сайті академії.

Кінокритики вказують, що Лінч багато в чому передбачив появу таких феноменів в кіно, як Квентін Тарантіно, Роберт Родрігес і брати Коени.

Відео дня

Читайте такожЛегендарний Лінч радить ветеранам АТО боротися з посттравматичним синдромом за допомогою медитації

Девід Лінч - представник американського незалежного кіно, володар "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю і "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф.

Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч здобув після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (1990-1991).

Всього за свою кар'єру Лінч зняв всього 10 повнометражних картин, більшість з яких, такі як "Людина-слон" (1980), "Синій оксамит" (1986), "Дикі серцем" (1990), стали класикою кіно.

Також було вирішено удостоїти почесною нагородою за внесок у кіно італійського режисера Ліну Вертмюллер і американського актора Уеса Стьюди, а актрису Джину Девіс - нагороди ім. Джина Хершолта, яка вручається за видатний внесок у справу гуманізму.

Вручення нагород відбудеться на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі в розважальному комплексі Hollywood and Highland Center 27 жовтня.