Лінч зняв всього 10 повнометражних картин / bestmoviedirectors.com

Кінорежисер Девід Лінч отримав у неділю, 27 жовтня, почесну премію «Оскар» за видатний внесок у кінематограф.

Про це йдеться в заяві Американської академії кіномистецтв, розміщеній в Twitter.

Разом з Лінчем почесну нагороду отримала італійський режисер Ліна Вертмюллер і американський актор Вес Стьюді. Нагороду ім. Джина Хершолта, яка вручається за видатний внесок у справу гуманізму, отримала актриса Джина Девіс.

Відео дня

Раніше кінокритики вказували, що Лінч багато в чому передбачив появу таких феноменів в кіно, як Квентін Тарантіно, Роберт Родрігес і брати Коени.

Девід Лінч - представник американського незалежного кіно, володар "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю і "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф.

Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч здобув після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (1990-1991).

Всього за свою кар'єру Лінч зняв всього 10 повнометражних картин, більшість з яких, такі як "Людина-слон" (1980), "Синій оксамит" (1986), "Дикі серцем" (1990), стали класикою кіно.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня Рада керуючих Американської академії кіномистецтв прийняла рішення вручити кінорежисерові Девіду Лінчу почесну премію "Оскар" за видатний внесок у кінематограф.

На відміну від інших нагород Американської академії кіномистецтв, лауреати почесних премій за видатний внесок у кінематограф визначаються не усіма її членами, а у вужчому колі - радою керуючих організації.