Актриса Тамара Носова / скріншот

Тамара Носова - радянська і російська актриса, яка є легендою комедійного кіно 50-60-х років минулого століття. У неї було дуже важке життя, але за життя Носова неодноразово говорила, що була щаслива. Розповідаємо, чим вона прославилася.

Хто така Тамара Носова

Тамара Макарівна Носова була відомою радянською актрисою театру і кіно. Вона народилася 21 листопада 1927 року в Москві. У 1950 році жінка закінчила ВДІК.

Тамара Носова стала відомою завдяки своїм ролям у кіно. Вона знялася у фільмах "Карнавальна ніч", "Весілля в Малинівці", "Одруження Бальзамінова", "Королівство кривих дзеркал" і багатьох інших.

Відео дня

Актриса проявила свої таланти в різних жанрах, від драми до комедії. Вона володіла яскравою зовнішністю і емоційною силою гри, що допомогло їй створити образи, що запам'ятовуються. Тамара Носова отримала кілька нагород і призів за свою акторську роботу, включаючи звання Народної артистки СРСР.

Крім роботи в кіно, Тамара Носова активно виступала на театральній сцені. Вона грала в МХАТ та інших відомих театрах Москви. Її талант, професіоналізм і харизма зробили її однією з найпопулярніших актрис свого часу.

Варто відзначити, що з дитинства життя Носової була досить складним. Коли їй було півтора року, її мама померла, а батько здав її і двох інших дітей в дитячий будинок. Згодом Тамару удочерили. 

Враховуючи те, що в дитинстві їй не вистачило уваги і любові, вона намагалася знайти це в дорослому віці. Відомо про те, що у неї було три чоловіка, проте ні з ким не було тривалих стосунків і сім'ї, тому померла Носова на самоті. 

"Тома два рази була вагітна від мене. Але обидва рази у неї траплялися викидні через те, що вона не лягала в лікарню на збереження. Я їй казав: "Кидай все! Лягай на збереження", а Тома не могла відмовитися від гастролей, концертів, зйомок", - розповідав пресі третій чоловік актриси Микола Засєєв. 

Попри те, що Носова грала в театрі і знімалася в кіно, часто їй діставалася епізодична роль, яка не приносила ні величезну славу, ні високі гонорари.

Останні роки народна артистка провела у власній квартирі в Москві. Сусіди розповідали пресі, що жила жінка в злиднях - час від часу навіть виходила до сміттєвих баків, щоб добути там якусь їжу.

Актриса Тамара Носова в старості / скріншот

Попри це Тамара Макарівна ніколи не скаржилася на долю і не просила про допомогу. Її не стало в березні 2007 року після інсульту.

Нагадаємо, актриса Олена Яковлєва раптом згадала, як її "гнобили за російську мову".

Вас також можуть зацікавити новини: