Гарві Вайнштейну скасували судовий вирок / фото Getty Images

Суд Нью-Йорка скасував тюремний вирок за зґвалтування, який було винесено проти голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна у 2020 році. Тоді 72-річного скандального магната засудили на 23 роки позбавлення волі.

Як відомо, одного з найвпливовіших осіб у кіноіндустрії засудили через обвинувачення у сексуальному насильстві над жінками. Як пише The New York Times, згідно з новим рішенням суду, вирок у 2020 році був не справедливим. Саме тому його справу вирішили розглянути знову. Судді вирішили, що прокурори залучили до справи свідчення жінок, які не були причетні до процесу.

Суд дійшов висновку, що Вайнштейн отримав покарання незаконно, тобто вирок було винесено на основі його попередніх вчинків, а не тих, про які йшлося у справі.

Відео дня

"Суд першої інстанції припустився помилки, визнавши свідчення осіб, які не є позивачами за основними злочинами, обвинуваченням", - йдеться в судовому висновку. 

Варто зауважити, що таке рішення не дозволяє Гарві вийти з в'язниці. Причиною цьому є те, що у 2022 році він отримав покарання у вигляді 16 років за ґратами за зґвалтування жінки в готелі Беверлі-Гіллз. До судового процесу, згідно з яким його визнали не винним, продюсер перебував у в'язниці на півночі штату Нью-Йорк. Однак зараз його відправлять до Каліфорнії.

Деталі справи Гарві Вайнштейна

Знаменитий стрічками "Закоханий Шекспір", "Король Говорить" та "Артист" Гарві Вайнштейн був звинувачений у сексуальних домаганнях. У 2017 році понад 80 жінок висунули свої звинувачення голлівудському магнату. Серед них були акторки Ешлі Джадд, Гвінет Пелтроу, Сальма Гаєк, Анджеліна Джолі та Ума Турман.

Тоді зірки заявили, що продюсер робив їм непристойні пропозиції, обіцяючи посприяти їхній кар’єрі. Постраждалі обвинувачували продюсера у домаганнях у готельних номерах під приводом кастингу. Ці історії поклали початок жіночому руху проти сексуального насилля "MeToo".

На суді у 2020 році Гарві висунули два обвинувачення в сексуальному насильстві. Здебільшого вони ґрунтувалися на твердженнях двох жінок: Міріам Гейлі, яка заявила, що продюсер примушував її до інтимної близькості у 2006 році, а також Джессіки Манн, яка повідомила про зґвалтування у 2013 році.

За рік після винесення судового вироку Вайнштейн подав апеляцію у справі про зґвалтування. 

Вас також можуть зацікавити новини: