Вєрку Сердючку засудили в мережі / Скріншот Instagram

Відома українська співачка Вєрка Сердючка, під образом якої виступає Андрій Данилко, втрапила у мовний скандал. Артистка виступила з концертною програмою у Києві, де співала свої хіти російською.

Тим самим Сердючка сильно розлютила українців. У мережі громадяни писали, що подібні пісні потрібно перекладати, або ж взагалі не співати їх на концертах. Ба більше обурені глядачі були й на самому шоу. Дехто пішов просто посеред виступу артистки.

На тлі цього піднялося питання щодо того, чи порушила співачка закон. Мовний омбудсмен Тарас Кремінь в коментарі для "Телеграф" зауважив, що Данилко не буде нести покарання, тому що діяв згідно з законом.

Відео дня

"Якщо це пісня авторського виконання, якщо цей співак не заборонений, якщо він є громадянином України і це є в офіційному репертуарі, то – не заборонено", – пояснив Тарас.

При цьому Кремінь звернув увагу на етичне питання. За його словами, не дивно, що в українців виступ Сердючки викликав обурення. Подібні ситуації можуть повторюватися і надалі. Але для багатьох зірок цей інцидент стане показовим. Тарас вважає, що після цього випадку більшість знаменитостей взагалі відмовляться від російськомовного репертуару.

"З етичних міркувань у глядачів, які були на концерті, це викликало запитання. На перспективу можуть виникати скарги від громадян про порушення їхніх мовних прав. Ми категорично підтримуємо ініціативи вітчизняних виконавців, які перейшли на українську мову і переклали свої пісні. Таких прикладів сотні. Будемо сподіватися, що цей концерт стане не тільки предметом обговорень, а й черговою хвилею українізації у сфері культури", – підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Андрій Данилко потрапив у гучний скандал через обійми з росіянином.

Вас також можуть зацікавити новини: