Як правильно носити шарф / pexels.com

Український дизайнер Андре Тан назвав кілька помилок, які роблять всі модниці при носінні шарфів.

Шарф-труба поверх обтислого верху

Шарф-труба - великий в'язаний аксесуар. Якщо носити його з вузьким светром, то ваша шия візуально подовжиться в півтора раза. Щоб цього уникнути, варто вибирати шарфи з тонкої пряжі і ховати його під куртку.

Сильно затягнутий шарф

"Схожа помилка: занадто сильно затягнутий шарф на шиї або зав'язаний в тугий вузол короткий дутий шарф спотворює пропорції в образі. Я рекомендую вибрати широкий шарф, і накинути його поверх пальто. Ви будете сама елегантність", - сказав дизайнер.

Відео дня

Занадто великий шарф

За словами Андре Тана, дівчатам низького зросту не можна носити занадто великі шарфи, бо вони візуально зроблять вас ще менше. 

Читайте такожЯк легко вивести пляму на одязі: головний лайфхак без серветок і соліНеправильне поєднання шарфа і шапки

Шарф і шапка в образі - нерозривні друзі, вони повинні доповнювати один одного. Хочете одягнути фактурну в'язану шапку і тоненький шарфик? Не найкраща ідея! Проте комплект шапка плюс шарф одного кольору і фактури вже не модні. Експериментуйте!

Неправильний колір шарфа

За словами дизайнера, тут є два правила: шарф повинен бути єдиним яскравим акцентом в образі, він повинен повторювати колір одного з елементів "лука" (крім шапки). Друге: колір шарфа впливає на сприйняття тону вашого обличчя! Якщо ви майже не фарбуєтеся, то яскраві шарфи вам протипоказані, особливо синій і червоний, вони лише підкреслять почервоніння і синці під очима. Зате натуральні пастельні відтінки додадуть обличчю свіжості.

Вас також можуть зацікавити новини: