Волосся не рекомендують мити гарячою водою \ фото ua.depositphotos.com

Випадання волосся є проблемою для багатьох. Хоча великий вплив тут надає генетика, є деякі інші фактори, наприклад, дієта, рівень стресу і особливості прийняття душу.

За даними Американської академії дерматологів (AAD), втрата від 50 до 100 волосків в день - нормальне явище. Але збільшити ці цифри може використання гарячої води для миття волосся, пише medikforum.

Читайте такожПерукар назвала причину, з якої волосся швидко масніє (відео)

Відео дня

"Гаряча вода може пошкодити кератинові білки в волоссі і прибрати шкірний жир з поверхні голови. Це зробить волосся дуже сухими і слабкими, що призведе до ламкості, - пояснив перукар Марк Таунсенд, креативний директор Collective Laboratories. - Гаряча вода відкриває шар кутикули волосся, викликаючи втрату вологи і ламкість".

Ці фактори можуть сприяти випаданню волосся. Для миття ідеально підходить трохи тепла вода, порадив Таунсенд. Вона зможе розм'якшити шкірний жир, але не призведе до повного його видалення. Для ополіскування краще використовувати прохолодну воду. Це допомагає запечатати кутикулу волосся, що збереже вологу і запобіжить ламкості.

Вас також можуть зацікавити новини: