У Раді вимагають створити ТСК для розслідування нападів на активістів \ УНІАН

Нардеп від БПП Мустафа Найєм вимагає створити тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів нападів на активістів в 2017-2018 роках.

Читайте такожУбивство Гандзюк: у парламенті ЄС нагадали українській владі про Майдан

Про це він написав у Facebook. "Майже два тижні тому ми з колегами зареєстрували в парламенті постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування всіх цих фактів", - написав нардеп.

Відео дня

Він нагадав, що за законом для створення ТСК потрібно представництво всіх парламентських фракцій і груп.

"За два тижні таке рішення змогли прийняти лише дві фракції – Самопоміч і Батьківщина. Дві найбільші парламентські фракції – Блок Петра Порошенка і Народний фронт, які контролюють усі (!) cилові і правоохоронні  функції в країні проігнорували створення ТСК", - написав Найєм.

Він додав, що вранці 5 листопада разом з колегами піде на засідання погоджувальної ради, де буде вимагати створення такої комісії.

"Закон дозволяє створити комісію і без БПП і Народного фронту. Якщо депутатська фракція або група не запропонувала у встановлений строк представників для роботи в ТСК, то комісія створюється без участі представників цієї депутатської фракції або групи", - нагадав нардеп.

За словами Найєма, зараз все в руках спікера парламенту Андрія Парубія. "Згідно з регламентом, питання створення ТСК можна ставити на голосування без включення до порядку денного. Нам потрібно лише 150 голосів", - підсумував нардеп.