2017 року правоохоронці провели масштабну спецоперацію з затримання податківців часів президентства  Януковича \ фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначає, що до кінця лютого до суду буде передано справу «вертолітних податківців».

Читайте такожЗавершено розслідування у справі щодо 30 підозрюваних податківців часів Януковича

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам. «До кінця лютого ми передамо в суд справу по 27 керівниках обласних податкових, так званих «вертолітних податківцях»», - повідомив Луценко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 травня 2017 року правоохоронці провели масштабну спецоперацію із затримання податківців часів президентства Віктора Януковича.

Спецоперація проходила в рамках розслідування злочинів, скоєних колишніми керівниками та їх заступниками обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів, державних податкових адміністрацій, які були причетні до організації та функціонування так званих «податкових майданчиків».

В рамках спецоперації було проведено близько 500 обшуків одночасно в 15 областях України, затримували як тодішніх податківців, так і часів Януковича. Затриманих доставляли до Києва на вертольотах для обрання запобіжного заходу. Спецоперацію назвали справою «податківців Клименка» (за іменем міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка) або «вертолітні податківці». Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, день операції із затримання коштував 330 тис. грн. Під час обшуків вилучили багато готівки, золота.