МЗС Туреччини вкотре заявило, що не визнає результатів «референдуму» щодо статусу Криму / фото Wikipedia

Міністерство закордонних справ Туреччини вкотре заявило, що не визнає результатів так званого «референдуму» щодо статусу окупованого Криму і підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті МЗС Турецької Республіки.

Читайте такожМЗС Естонії про анексію Криму: РФ прагне контролювати весь Чорноморський регіон

Відео дня

«Українська Автономна Республіка Крим була анексована Російською Федерацією в порушення міжнародного права на підставі незаконного референдуму, проведеного п'ять років тому сьогодні (16 березня)», - зазначається у заяві.

У зв'язку з цим МЗС Туреччини вкотре заявляє, що не визнає фактичну ситуацію, яка склалася в результаті цього акту, і знову наголошує на своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Становище кримських татар, корінного населення Криму, продовжує залишатися пріоритетом для турецького зовнішньополітичного відомства.

«Ми і надалі підтримуватимемо кримських татар, щоб вони жили в мирі і безпеці на своїй історичній батьківщині, зберігаючи свою самобутність», - запевнили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши 16 березня «референдум» щодо нібито самовизначення півострова. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% учасників «референдуму» висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.