Петро Порошенко / REUTERS

Екс-президента України Петра Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це УНІАН повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова.

«Можу лише підтвердити, що Порошенка дійсно викликають на 17 число (липня)», - сказала вона.

Відео дня

У ДБР наразі не повідомили ні час початку допиту, ні в рамках якого провадження екс-президента викликають для проведення слідчих дій.

«Наразі я вам нічого додатково не можу повідомити», - зауважила Іванова.

Своєю чергою, екс-заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов, який подав до ДБР ряд заяв про нібито вчинення злочинів Порошенком, у своєму Telegram-каналі повідомив, що Порошенка викликають на допит до ДБР о 09.30 17 липня у справі про «відмивання злочинних доходів та легалізації в офшорах акцій заводу «Кузня на Рибальському».

Читайте такожПрес-секретаря Порошенка викликали 7 червня на допит до ДБР - Портнов

Як повідомляв УНІАН, 21 травня слідчі ДБР за заявою екс-заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова відкрили кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку екс-президента Порошенка та інших посадових осіб у листопаді 2018 року.

У ДБР зазначили, що справу порушено за ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 (державна зрада) і 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

У ДБР деталізували, що йдеться про події 25 листопада 2018 року, пов'язані з переходом корабельної групою ВМС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

Крім того, 23 травня директор ДБР Роман Труба повідомив, що бюро вивчає заяву Портнова щодо можливого вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом «Кузня на Рибальському».

Також 29 травня Труба не виключив, що за необхідності у справі щодо ситуаційної кімнати Адміністрації президента можуть допитати Порошенка.