Петро Порошенко / REUTERS

Колишній президент України Петро Порошенко не з’явився на допит у Державне бюро розслідувань як свідок у справі щодо можливого ухилення від сплати податків та нібито відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Про це повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова.

Читайте такожСтало відомо, чому Порошенка викликали на допит до ДБР - опубліковано повістку (фото)

Відео дня

Вона зауважила, що допит мав розпочатися о 9:30, однак Порошенко не з’явився для проведення слідчих дій.

На запитання, чи Порошенко прийшов на допит, вона сказала: "Станом на зараз - ні".

У свою чергу, прес-служба партії "Європейська солідарність" анонсувала на сьогодні, 17 липня, поїздку лідера цієї партії Порошенка разом із командою до Страсбурга для проведення "стратегічних переговорів" з європейськими партнерами.

Крім того, адвокат екс-президента Ігор Головань у блозі на "Українській правді" заявив, що кандидат у народні депутати Порошенко не прийде на допит до Державного бюро розслідувань по 21 липня. Головань опублікував свій лист до ДБР, у якому йдеться, що Порошенко нібито не отримував виклику на допит як свідок (на 17 липня). Проте в будь-якому разі у зв’язку з парламентською кампанією по 21 липня Порошенко часто перебуває за межами Києва і "не має можливості прибути на допит, оскільки істотно зайнятий у діяльності, що пов’язана з виборами", зауважив Головань.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня директор ДБР Роман Труба заявив, що Бюро вивчає заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова щодо вчинення Порошенком економічних злочинів, пов’язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня речниця ДБР Іванова повідомила, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань.