Лавров та Блінкен завтра проведуть телефонну розмову

Очна зустрів сторін наразі не планується.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров та державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен проведуть телефонну розмову. Вона запланована на завтра, 1 лютого. 

Про це пише російський ТАСС.

Видання наголошує, що очна зустріч Лаврова та Блінкена наразі не планується.

"Очна зустріч не планується. У вівторок відбудеться телефонна розмова Лаврова та Блінкена", - заявила представник МЗС Росії Марія Захарова.

Раніше УНІАН повідомляв, що державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров можуть провести переговори на цьому тижні.

Вашингтон побачив, що Росія "зацікавлена в контактах" за дипломатичними пропозиціями США. Йдеться, зокрема, про так звані "гарантії безпеки".

Читайте такожГолова Єврокомісії допускає відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну"Гарантії безпеки" Росії 

17 грудня 2021 року Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки" і проект Угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Росії і держав-членів НАТО.

Зокрема, Росія пропонувала НАТО відмовитися від прийняття України в НАТО, а також "від будь-якої військової діяльності на території України". Також РФ пропонувала США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.

26 січня посол США Джон Салліван передав МЗС РФ письмову відповідь Вашингтон.

При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що публікувати свою письмову відповідь на "гарантії безпеки" Кремля Вашингтон не стане, а також закликав цього не робити і російських дипломатів.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія не стане приймати відповідь США на запропоновані нею "гарантії безпеки".

Вас також можуть зацікавити новини: