РПЦ заступилася за свій Патріархат у Києво-Печерській Лаврі / скріншот

РПЦ, яка благословила війну в Україні, заступилася за екс-намісника Києво-Печерської лаври Павла, якому напередодні вручили підозру, в тому числі, щодо статті про виправдання агресії Росії.

Джерело "РИА Новости" в РПЦ заявило, що дуже сподівається на звернення московського попа у міжнародні організації: "Хотілося б вірити, що владиці Павлу вдасться звернутися у міжнародні правозахисні структури, проте надій на те, що вони допоможуть, все менше".

Виселення УПЦ МП, яка намагається себе публічно відокремити від РПЦ, а також вручення Павлу підозри у Російській Православній церкві називають "беззаконням" і "знищенням Української церкви", яка "несла своє служіння" в святинях "протягом багатьох століть". 

Відео дня

"Переміщення владики Павла під домашній арешт має просту і цинічну мету перешкодити йому у несенні служіння і перешкодити захистити тих віруючих, які мають намір відстоювати свої права, в тому числі право молитися в належній їм святині", - сказав він.

Підозра Павлу Лебедю "Мерседесу" - що відомо

Сьогодні вранці, 1 квітня, співробітники СБУ вручили митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю ("Мерседесу") підозру за двома статтями - про розпалювання релігійної ворожнечі та виправдання російської агресії.

Також Павла викликали на допит, за результатами якого московському попу визначать відповідний запобіжний захід.

Пізніше в СБУ оприлюднили записи розмов Павла Лебедя. Наприклад, вдалося записати, як "Мерседес" радів окупації Херсона, а вторгнення РФ називав "війною Америки і Росії". Більш того, митрополит звинувачував в агресії саму Україну, а тероборону називав "виродками".

У будинку Лебедя тривають обшуки. Оперативники показали перші кадри з території маєтку митрополита. Судячи зі знімків, екс-намісник лаври жив дуже нескромно. 

Вас також можуть зацікавити новини: