Глава МЗС Угорщини видав "формулу миру", але без участі України

Петер Сійярто заявив, що "американці та росіяни" повинні поговорити.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто став відкрито повторювати наративи російської пропаганди. Він заявив, що для завершення війни в Україні президенти США та Російської Федерації повинні сісти за стіл переговорів.

За його совами, припинення вогню і мирні переговори в Україні потрібні якомога швидше через загрозу ядерної катастрофи. Саме так спробував угорський дипломат аргументувати свою позицію.

При цьому він згадав про заяви американського лідера Джо Байдена у Варшаві і президента РФ Володимира Путіна в Москві і заявив, що "було б здорово, якби американці та росіяни, нарешті, поговорили один з одним".

"Ця війна повинна закінчитися негайно. Якщо не буде негайного припинення вогню і негайного початку мирних переговорів, це може стати величезною проблемою. Було б здорово, якби американці і росіяни, нарешті, поговорили один з одним і зробили все можливе, щоб ця війна закінчилася якомога швидше", – цитує Сійярто видання Magyar Hirlap.

Заяви Угорщини щодо війни в Україні - що відомо

Угорська влада не приховує своєї любові до президента РФ Володимира Путіна. Офіційний Будапешт на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну формально засудив напад, але надалі став перешкоджати введенню санкцій.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан постійно вимагав поблажок і періодично погрожував заблокувати введення чергового пакету обмежень. Так, 22 лютого угорський прем'єр знову пригрозив накласти вето на рішення про продовження санкцій ЄС проти Росії, вимагаючи виключити з санкційних списків чотирьох осіб. 

Крім того, він відмовився допомагати Україні зброєю і заборонив транзит озброєння по своїй території. При цьому Будапешт демонстративно підтримувати зв'язки з Москвою та Мінськом, роблячи вигляд, що це якось допоможе припинити війну.

Вас також можуть зацікавити новини: