Резнікова можуть звільнити з посади міністра оборони наступного тижня – ЗМІ

Сам міністр каже, що розмов про звільнення не мав.

Міністр оборони Олексій Резніков може бути звільнений наступного тижня. Його посаду може обійняти очільник української розвідки Кирило Буданов, повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в Офісі президента та Кабміні.

Сповіщають, що після звільнення Резніков залишиться в команді президента.

"Ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді", – кажуть джерела УП. 

Зокрема, розглядають призначення Резнікова міністром юстиції замість чинного міністра Дениса Малюськи, який може стати послом в одній з європейських країн. 

Міністерство оборони натомість може очолити Буданов, якій, за інформацією джерел, не хоче йти на цю посаду.

"Кирилу дуже важко йти з ГУР, він не хоче в МО, бо розуміє, що це величезна бюрократична машина. Але роздумувати часу вже особливо немає" – пояснює джерело серед силовиків.

Сам Резніков в коментарі "УП" заявив, що "жодних розмов, що має припинити діяльність на цій посаді не відбувалося".

"Я повторю свою відповідь іншим ЗМІ: кожен чиновник повинен усвідомлювати, що на своїй посаді він не на все життя. Він має почати етап і завершити його. Тому я готовий до будь-якого розвитку подій. За те, що зробив, мені не соромно аж ніяк. Мені точно буде, що показати, що я зробив. А все решта – подивимося", – сказав він.

Скандали з Міноборони

Раніше в січні ЗМІ повідомили, що нібито Міноборони закуповує продукти для військових за завищеними цінами через фірму-"прокладку". Тоді міністр оборони Олексій Резніков спростував це, водночас НАБУ почало розслідування, а заступник міністра В'ячеслав Шаповалов написав заяву про звільнення

3 лютого стало відомо, що посадовців Міноборони спіймали на розкраданні грошей під час будівництва казарм 

Крім цього, звільнився виконувач обов’язків керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв. ЗМІ повідомляли, що в нього нібито знайшли російський паспорт, однак ця інформація виявилася фейком і журналіст перепросив.

На тлі цих скандалів президент України Володимир Зеленський анонсував нові кроки в боротьбі з внутрішнім ворогом.

Вас також можуть зацікавити новини: