Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов попрохав про звільнення з посади на тлі звинувачень із закупівлями продуктів для Збройних сил України.

"Міністр оборони України сьогодні підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника міністра оборони України та звернувся з відповідним поданням до Кабінету міністрів України", - повідомили у Міноборони.

Зокрема, Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, "попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування".

Відео дня

"Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла", - йдеться у повідомленні.

Шаповалов написав заяву про звільнення / фото Міноборони

У зв'язку з цим, Міноборони вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань.

Скандал в Міноборони

Як повідомляло видання "Дзеркало тижня", Міноборони підписало угоду на 13 мільярдів із компанією зі статутним капіталом у тисячу гривень, використавши її як фірму-"прокладку".

Як повідомляв УНІАН, НАБУ ще до розголосу в ЗМІ розпочало розслідування про закупівлю продовольства для військовослужбовців за завищеними цінами.

Пізніше, 23 січня, міністр оборони України Олексій Резніков спростував, що забезпечення харчування військовослужбовців здійснювалося за завищеними цінами.

Вас також можуть зацікавити новини: