Рецепт соковитих мантів / фото ua.depositphotos.com

Якщо хочете по-справжньому здивувати рідних та гостей, приготуйте манти. Ця ситна та соковита страва сподобається кожному м'ясоїду. Раніше ми розповідали все про ідеальне тісто для вареників, а сьогодні разом готуватимемо манти, рецепт яких не потребує багато зусиль та часу.

Манти - традиційна страва тюркських народів. Роками шеф-кухарі придумали безліч варіацій, як приготувати манти. Втім, по-справжньому автентично смакує традиційний варіант мантів.

Манти - рецепт класичний

Для приготування знадобиться:

Відео дня
  • борошно – 500 г;
  • вода – 300 мл;
  • зелена цибуля – пучок;
  • перець чорний мелений – 1 ч.л;
  • перець чилі – 2 шт;
  • мелений часник – 2 ч.л.;
  • мелений імбир – 2 ч.л;
  • сіль - за смаком;
  • соєвий соус – 2 ст.л;
  • куряча грудка - 4 шт.

Розпочинаємо готувати тісто на манти. Ретельно просійте борошно, змішайте його із сіллю, поступово додавайте теплу воду, замішуйте тісто до еластичної консистенції. Готове тісто накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.

Тепер займемося основним - начинкою. Подрібніть грудку у м'ясорубці до стану фаршу, додайте сіль, чорний перець, подрібнений чилі, соєвий соус, імбир, часник та порізану цибулю. Для того, щоб начинка була соковитішою, додайте трохи окропу і перемішайте до однорідності.

Як ліпити манти?

Для ліплення класичних мантів слід розділити тісто на дві частини, кожну з них розкатати в тонку смужку. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки.

У центрі кожного зі шматочків тіста покладіть м'ясну начинку за ретельно закріпіть краї. Посипте просіяним борошном.

Укладаємо підготовлені заготовки з тіста в ємність з отворами, а потім відправляємо їх на парову лазню.

Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл, ділимо його на дві частини і розкочуємо в тонку смужку. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки, кожен з яких слід посипати просіяним борошном. У центрі кожного з коржів слід укласти м'ясну начинку і закріпити краї.

Скільки варити манти?

Манти краще варити на паровій бані у ємкості з отворами, або у пароварці. Варити манти необхідно 10-13 хвилин до готовності м'яса та тіста. Подавайте з вершковим, або сметанним соусом.

Вас також можуть зацікавити новини: