Якщо хочете по-справжньому здивувати рідних та гостей, приготуйте манти. Ця ситна та соковита страва сподобається кожному м'ясоїду. Раніше ми розповідали все про ідеальне тісто для вареників, а сьогодні разом готуватимемо манти, рецепт яких не потребує багато зусиль та часу.
Манти - традиційна страва тюркських народів. Роками шеф-кухарі придумали безліч варіацій, як приготувати манти. Втім, по-справжньому автентично смакує традиційний варіант мантів.
Манти - рецепт класичний
Для приготування знадобиться:
- борошно – 500 г;
- вода – 300 мл;
- зелена цибуля – пучок;
- перець чорний мелений – 1 ч.л;
- перець чилі – 2 шт;
- мелений часник – 2 ч.л.;
- мелений імбир – 2 ч.л;
- сіль - за смаком;
- соєвий соус – 2 ст.л;
- куряча грудка - 4 шт.
Розпочинаємо готувати тісто на манти. Ретельно просійте борошно, змішайте його із сіллю, поступово додавайте теплу воду, замішуйте тісто до еластичної консистенції. Готове тісто накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.
Тепер займемося основним - начинкою. Подрібніть грудку у м'ясорубці до стану фаршу, додайте сіль, чорний перець, подрібнений чилі, соєвий соус, імбир, часник та порізану цибулю. Для того, щоб начинка була соковитішою, додайте трохи окропу і перемішайте до однорідності.
Як ліпити манти?
Для ліплення класичних мантів слід розділити тісто на дві частини, кожну з них розкатати в тонку смужку. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки.
У центрі кожного зі шматочків тіста покладіть м'ясну начинку за ретельно закріпіть краї. Посипте просіяним борошном.
Укладаємо підготовлені заготовки з тіста в ємність з отворами, а потім відправляємо їх на парову лазню.
Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл, ділимо його на дві частини і розкочуємо в тонку смужку. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки, кожен з яких слід посипати просіяним борошном. У центрі кожного з коржів слід укласти м'ясну начинку і закріпити краї.
Скільки варити манти?
Манти краще варити на паровій бані у ємкості з отворами, або у пароварці. Варити манти необхідно 10-13 хвилин до готовності м'яса та тіста. Подавайте з вершковим, або сметанним соусом.