Ідеальне заварне тісто для вареників і пельменів готується не на воді або молоці. Весь секрет м'якого тіста, яке можна тонко розкачати і потім смачно приготувати, полягає в кефірі.
Раніше ми розповідали як приготувати ліниві вареники і яка найсмачніша начинка для пельменів.
Тісто на кефірі для вареників
Тісто для вареників без яєць виходить дуже смачним і ніжним. Для його приготування знадобиться всього кілька інгредієнтів:
- кефір - 500 мл;
- борошно - 650-700 г;
- цукор - 1 ст. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- сода - 0,5 ч. л.;
- свіжі дріжджі - 15 г.
Насамперед злегка підігріваємо кефір. У ньому розчиняємо цукор, сіль і дріжджі. Потрібну кількість борошна просіваємо і змішуємо з содою. Потім поступово додаємо її до кефіру і замішуємо. Тісто має вийти м'яким і однорідним. Коли воно досягне ідеальної консистенції, накриваємо його і залишаємо відпочити на 20 хвилин.
Далі ділимо тісто на чотири частини, присипаємо їх невеликою кількістю борошна і катаємо ковбаски. Кожну з них можна розрізати на 8-12 частин, в залежності від бажаного розміру майбутніх вареників. Поміщаємо всередину потрібну нам начинку - вона може бути солодкою або солоною - і формуємо вареники.
Якщо вони свіжосліплені, то варити їх потрібно 5-7 хвилин. Якщо ж з морозилки, то - до готовності.