Розрахував час: Лавров втік з саміту перед масованим ударом РФ по Україні

Лавров покинув саміт, ймовірно, щоб уникнути неприємних запитань від Заходу.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров, який очолив російську делегацію на саміті "Великої двадцятки", втік з Балі якраз перед масованою атакою по Україні.

Як свідчать повідомлення у пропагандистських росЗМІ, Лавров розрахував час перед завданням перших ударів по території українських міст і втік з саміту, коли в Україні оголосили повітряну тривогу.

Згідно з роспропагандою, Лавров покинув Балі десь о 15:40 за київським часом.

Під час саміту російський міністр розповідав лідерам "Групи двадцяти" про "неонацистів" в Україні, звинувачуючи Київ у нібито неготовності сідати з Москвою за стіл переговорів.

Також Лавров звинуватив особисто Зеленського в тому, що той нібито "повчав" Росію: "Ми хочемо побачити конкретні свідчення того, що Захід всерйоз зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського і поясненні йому, що так тривати не може, що це не в інтересах українського народу і його самого". 

Як відомо, за кілька годин після цього Росія почала масований обстріл українських міст. Лавров втік з саміту, ймовірно, щоб уникнути низки неприємних запитань від Заходу, якого Кремль всіляко намагається переконати у бажанні почати "переговори".

Масований ракетний удар по Україні 15 листопада

Сьогодні, 15 листопада, Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. У Повітряних силах ЗСУ заявили, що окупанти випустили по Україні 100 ракет73 з них збила ППО. Також збито 10 "шахідів".

Зокрема, у столиці збили 4 ворожі ракети, водночас зафіксовано влучання у три житлові будинки в Печерському районі. Відомо про одного загиблого, але рятувальна операція триває.

Через масовану ракетну атаку уражено близько 15 енергетичних об’єктів в різних областях. Відключено понад 7 млн абонентів у 17 областях та Києві. Енергетики розпочали екстрені відключення світла майже по всій Україні.

В Офісі президента ситуацію назвали "критичною".

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни. За його словами, ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких країн-сусідів.

Вас також можуть зацікавити новини: