Лавров розповів G20 про "неонацистів" після виступу Зеленського / фото МЗС РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який представляє Росію на саміті G20 в Індонезії замість президента Володимира Путіна, виправдовував вторгнення в Україну і розповідав про "неонацистів" під час свого виступу. 

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, Лавров залишався в залі, коли транслювали віртуальний виступ президента України Володимира Зеленського. 

Після очільник МЗС РФ взяв слово і заявив, що має відповісти Зеленському. Він звинуватив українського президента в тому, що він повчав Росію.

Відео дня

"Він повторив аргумент Путіна, який виправдовує вторгнення 24 лютого, про те, що Росія бореться з неонацистами в Україні, навіть незважаючи на те, що Кремль неодноразово відмовлявся надати докази своїх же тверджень", – пише Bloomberg.

Агентство також зазначає, що присутні не бойкотували його виступ, що неодноразово відбувалося на інших міжнародних зустрічах під час виступу росіян. 

Водночас, зазначають джерела, реакція в залі була "приглушеною", що демонструє втому світових лідерів від пихатості росіян.

Виступ Зеленського на саміті G20 

У вівторок, 15 листопада, в перший день дводенного саміту "Великої двадцятки", що проходить в Індонезії, президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням.

У своєму виступі він звернувся до "країн G19" і заявив, що не варто пропонувати Україні компроміси з совістю, суверенітетом, територією і незалежністю.

Він акцентував, що для завершення війни РФ повинна вивести свої окупаційні війська, виплатити компенсацію за шкоду, заподіяну нашій державі, і підтвердити територіальну цілісність нашої країни. Президент також запропонував "формулу миру" з 10 пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: