У Києві пролунали вибухи / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 15 листопада, у Києві зафіксовано два вибухи та збито 4 російські ракети.

"Кияни, перебувайте в укриттях, наразі в столиці зафіксовано два вибухи", - йдеться у повідомленні Київської міської військової адміністрації.

Зазначається, що інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється, а всі відповідні служби вже працюють.

"Попередньо, збито 4 ракети", - додали у КМВА.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, Росія знову атакувала столицю України.

"У Печерському районі влучання, за попередньою інформацією, в два житлових будинки. Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики і рятувальники на місці влучань. Більш детальна інформація згодом", - написав Кличко.

В Офісі президента України підтвердили, що у Києві зафіксовано два влучання російських ракет.

"Ворожа зброя уразила житлові будинки. На місці вже працюють рятувальники та лікарі. Кілька ракет знищили сили ППО. Більше інформації згодом. Небезпека не минула. Залишайтеся в укриттях", - йдеться у повідомленні.

Наразі у Києві триває повітряна тривога. Перебувайте в укриттях!

Згодом Кличко повідомив про ще одне влучання в Печерському районі. Під удар потрапила багатоповерхівка.

У КМВА зазначили, що мешканців пошкоджених будинків планують відселити.

Станом на 16.45 через масовану ракетну атаку, за розпорядженням НЕК Укренерго, енергетики розпочали екстрені відключення світла по всій Україні. Зокрема, і в Києві. 

"Це необхідний крок задля збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють! У столиці без світла  попередньо щонайменше  половина клієнтів", - наголосив Кличко.

Як повідомив Кличко, станом на 17.00, на Печерську, в одному з будинків, куди влучила російська ракета, рятувальники виявили тіло одного загиблого. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Ракетні удари по Україні 15 листопада: що відомо

Сьогодні в областях України оголосили повітряну тривогу. У деяких регіонах при цьому попередили про загрозу ракетного обстрілу з боку РФ. У небі зафіксовано ракети.

Радник ОП Олексій Арестович повідомив про масований пуск ракет Україною та пов'язав його з самітом "Великої двадцятки", який сьогодні стартував на Балі.

За інформацією голови Криворізької РВА Олександра Вілкула, здійснюється запуск ракет Х-101 із бомбардувальника Ту-95 із району Волгоград-Астрахань.

У кількох регіонах України пролунали вибухи. Частину російських ракет збили сили ППО, але є і "прильоти".

Вас також можуть зацікавити новини: