У цій галактиці вибухнула наднова / фото ESA / Hubble & NASA, C. Kilpatrick, R. J. Foley

Космічний телескоп Хаббл сфотографував спіральну галактику, в якій стався вибух наднової. Знімок опублікували на сайті обсерваторії.

На фото видно спіральну галактику з перемичкою UGC 678. Вражаюча галактика знаходиться приблизно за 260 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Риб. Вона розташована до нас практично "обличчям", що дозволяє астрономам добре її розглянути. 

Як і у людей, зірки мають природний життєвий цикл: вони народжуються, ростуть і, зрештою, старіють та вмирають. Вивчення цього зоряного життєвого циклу є важливою темою для астрономів. Кінець зоряного життя можна відзначити справді вражаючими подіями, включаючи колосальні вибухи наднових, створення неймовірно щільних нейтронних зірок та навіть народження чорних дір. Нещодавно було виявлено, що в цій галактиці стався величезний вибух наднової.

Відео дня

Цікаві знімки Хаббла

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені опублікували знімок галактики з щупальцями. У цій галактиці-"медузі" активно з'являються нові зірки.

Ще одну галактику-"медузу" космічний телескоп Hubble виявити у сузір'ї Пегаса на відстані понад 800 мільйонів світлових років від нас.

Вас також можуть зацікавити новини: