Українці залишаться без ВКонтакте / informator.dp.ua

Українське суспільство сьогодні сколихнула новина про заборону російських соціальних мереж у країні. Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування російських телеканалів, IT-компаній, бухгалтерської програми 1С та доступу до соцмереж: ВКонтакте, Однокласники. Також блокують доступ до Яндексу і Mail.ru.

Провайдери повинні будуть заблокувати доступ до сервісів Mail.ru. Варто відзначити, що зокрема буде заблоковано доступ до популярного сайту "Кинопоиск". 

Відео дня

Читайте такожУ санкційний список України потрапило 1228 фізичних осіб

Користувачі соцмереж реагують на таку заборону своєрідно. Є ті, хто підтримує такі заходи і вважають, що це потрібно було зробити вже давно, а є і ті, хто вважають це обмеженням своїх прав.

Крім того обурюються і деякі українські музиканти. Кажуть, що ВКонтакте аудиторія краще реагує на творчість, ніж в інших соцмережах.

У групи #thehardkiss ВКонтакте 310 000 передплатників з усього світу. Кліп на україномовний трек "Антарктида" ВКонтакте за добу набрав більше 1 000 000 переглядів, в той час, як в глубокоуважаемом мною Фейсбуці український продукт і на 300 000 переглядів не підтримали. ВКонтакте — наша головна платформа для просування, яку ми будували багато років. Як ви нам це компенсуєте?! Транспортуєте різко всіх у Фейсбук?! #нетрогайтеВконтакте #сюрпризсюрприз #аутробылотакимхорошим

Публікація від Julia Sanina (@the_hardkiss)

Як повідомляв УНІАН, Порошенко ввів у дію рішення РНБО про продовження на рік санкцій проти Росії. Згідно з указом №133/2017, який був підписаний 15 травня, санкції продовжуються на рік проти 1 тис. 228 фізичних і 468 юридичних осіб.