Правоохоронці контролювали дотримання Стерненком домашнього арешту / фото УНІАН

До громадського активіста Сергія Стерненка вночі знову приходили поліцейські, щоб проконтролювати дотримання ним запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Активіст повідомив що о 23.40 правоохоронці прийшли до його під’їзду і подзвонили у домофон.

Відео дня

Читайте такожСтерненко заявив, що в суді пообіцяли по-новому розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу

«Принаймні чоловік під під‘їздом сказав, що вони з поліції Києва, але свої ПІБ та посаду не назвали. Запитали, чому я не відбуваю домашній арешт в Одесі. Я доступно пояснив чому і навіть розповів їм, що написано в ухвалі щодо контролю за виконанням домашнього арешту, і що у київської поліції нема повноважень здійснювати перевірки», - написав Стерненко.

За словами активіста, поліцейські запитали, чому він не клопотав про зміну «органу поліції».

«Якби до цього мене не розбудили, то я б засміявся з такого ідіотського запитання, але я відповів просто, що це не моя проблема», - зазначив Стерненко.

Також він повідомив, що поліцейський захотів «поговорити віч-на віч».

«Відповів, що зараз зателефоную адвокатам, і ми обов’язково поспілкуємось. Чоловіки промовчали та пішли», - додав активіст.

Він не виключив, що такі нічні візити неуповноважених правоохоронців здійснюються для того, щоби потім звинуватити його у невиконанні умов домашнього арешту.

"Не здивуюсь, якщо будуть рапортувати, що я злісно не виконую умов арешту", - підсумував Стерненко.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

Читайте такожСуд обрав Стерненку запобіжний захід

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги захисників Стерненка на обраний йому запобіжний захід призначено на 26 червня.

Пізно ввечері 19 червня до Стерненка приїхали поліцейські з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту. Активіст не впустив їх в квартиру без своїх адвокатів, а коли захисники прибули, поліцейських на місці вже не було.