Будівля суду перебуває під посиленою охороною поліції / facebook.com/ssternenko

Близько 300 осіб прийшли підтримати громадського активіста Сергія Стерненка до Шевченківського районного суду Києва, який розглядатиме клопотання слідчого СБУ про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте такожУ справі вбивства Гандзюк з’явилися нові обставини, слідство продовжено – прокурор

Як передає кореспондент УНІАН, люди зібралися біля будівлі суду та у фойє. До судової зали учасників акції не пускають, там перебувають лише учасники процесу та журналісти.

Відео дня

Стерненко та його адвокати заявили відвід судді Володимиру Бугілю, тому що він, за їхніми словами, є "суддею Майдану", тобто розглядав справи проти учасників Майдану.

Будівля суду перебуває під посиленою охороною поліції. Поліцейські проводять поверхневий огляд громадян, які проходять на подвір'я.

У дворі суду чергує пожежна машина, а також припарковано близько 10 поліцейських автобусів і вантажівок для перевезення затриманих.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2019 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку в Головному слідчому управлінні СБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.