Як назавжди відключити пароль при вході в систему / фото ua.depositphotos.com

Пароль на ноутбуці або ПК може знадобитися з багатьох причин. Це вкрай актуальна функція, яка дозволяє надійно захистити дані від зловмисників.

Однак, якщо ви впевнені, що вся інформація добре захована і пароль не потрібен його можна легко відключити, не витрачаючи кожен раз час на зайві дії.

Як прибрати пароль при вході в систему

Насамперед необхідно дізнатися яка обліковий запис вами використовується. Тут можливі два варіанти: онлайн профіль Microsoft і локальна обліковий запис.

Відео дня

Тому, перед тим як прибрати з ноутбука пароль необхідно перейти в меню "Пуск", потім вибрати "Параметри" і "Облікові записи". Якщо використовується онлайн-профіль, у вікні буде вказано ваш email. В іншому випадку буде відповідний напис під профілем – "Локальний обліковий запис". 

Як вимкнути пароль під час входу в локальний обліковий запис

Для цього необхідно в уже включеному комп'ютері перейти в меню "Пуск", → "Параметри", → "Облікові записи". Тут вибираємо "Варіанти входу" → "Пароль" → "Змінити".

Якщо використовується пін-код або графічний ключ, необхідно повторити те ж саме з обраним способом захисту, а потім перейти до меню "Пароль" → "Змінити".

Після цього у вікні вводимо поточний пароль у відповідне поле, а поля з новим паролем залишаємо порожніми. Зберігаємо настройки – пароль повинен скинутись. За таким же алгоритмом можна встановити пароль назад.  

Скріншот

Спосіб не залежить від того, якою технікою ви користуєтеся, тому алгоритм як відключити пароль при вході буде ідентичний як для ноутбуків, так і персональних комп'ютерів.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити так, щоб комп'ютер перестав переходити в сплячий режим. Найчастіше комп'ютери самі "засинають" після відсутності будь-яких дій протягом певного часу, що часом дратує.

Також рекомендували, який антивірус поставити у 2022 році. Вони ідеально підійдуть для комфортного домашнього використання, гарантуючи якісний захист від вірусів.

Вас також можуть зацікавити новини: