Як вимкнути сплячий режим у Windows / фото ua.depositphotos.com

Режим сну використовується на ноутбуках з метою заощадити заряд акумулятора. Він вкрай корисний для власників портативних пристроїв, оскільки дозволяє ефективно продовжити час роботи їх гаджета. 

Стаціонарні комп'ютери ж не мають батареї, а тому режим "сну" може навпаки приносити дискомфорт користувачеві. Про те, як повністю відключити сплячий режим, поговоримо нижче. 

Як знайти функцію переходу в сплячий режим

Перед тим як прибрати перехід в сплячий режим необхідно дізнатися, де знаходиться ця функція в операційній системі. Найчастіше, комп'ютери самі "засинають" після відсутності будь-яких дій протягом певного проміжку часу.

Відео дня

Однак, користувач може вручну відправити комп'ютер або ноутбук в сплячий режим. Для цього необхідно в меню "Пуск" вибрати "Завершення роботи Windows" і серед варіантів знайти "Сон.".

Скріншот

Як відключити сплячий режим на комп'ютері

Вимкнути автоматичний перехід в сон після відсутності дій на ПК можна двома основними способами: через "Панель керування" і через "Параметри". 

Як відключити сплячий режим через "Параметри":

  • Меню Пуск → Параметри → Система → Живлення та режим сну.
  • У розділі "Екран і режим сну" виберіть значення "Ніколи" у разі живлення від мережі та збережіть налаштування.

Як відключити "Сон" через "Панель керування":

  • Меню Пуск → Панель управління → Електроживлення → виберіть використовуваний план живлення і натисніть "Налаштування плану електроживлення". 
  • У полі "Переводити комп'ютер у сплячий режим" виберіть опцію "Ніколи" та збережіть зміни. 

Скріншот

Варто враховувати, що зміни працюють виключно на план, який піддавався налаштуванню. Якщо необхідно змінити конфігурацію на іншому плані електроживлення – просто повторіть дії. 

Там же можна налаштувати режим "Сну" під свої потреби. Наприклад, продовжити або скоротити час роботи ПК без дій, слідуючи алгоритмам і вибравши потрібні значення. Окремо можна відключити сплячий режим і зробити затемнення екрана комп'ютера після відсутності дій.

Сплячий режим сам по собі досить корисний, що дозволяє економити батарею пристрою, проте в окремих випадках, особливо зі стаціонарними ПК, користувачі вважають за краще його відключати, що робиться дуже просто.

Раніше УНІАН ділився порадами, як збільшити час роботи ноутбука від акумулятора. Відрегулюйте налаштування, і ваш пристрій зможе зберегти кілька десятків хвилин або навіть цілу годину роботи без підзарядки.

Також рекомендували, який антивірус поставити у 2022 році. Вони ідеально підійдуть для комфортного домашнього використання, гарантуючи якісний захист від вірусів.

Вас також можуть зацікавити новини: