Путін висуває брудні ультиматуми світу / фото REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявляє, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для президента Російської Федерації Володимира Путіна і його держави.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

"Разом з "Великою сімкою", країнами усього світу чітко даємо зрозуміти президенту Путіну, що будь-яке застосування ядерної зброї стане катастрофічним для нього та для Росії", - наголосив Блінкен на прес-конференції у Мюнстері (Німеччина), присвяченій засіданню міністрів закордонних справ країн G7.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії та Японії) і високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявляють, що російська ядерна риторика є неприйнятною, а тому відкидають твердження РФ про "брудну бомбу".

Росія і загрози ядерного удару

Загрози держави-агресора посилилися після оголошення "часткової" мобілізації в Росії 21 вересня. Тоді президент РФ Володимир Путін заявити, що "роза Вітрів може повернутися" у бік Заходу.

Після пошкодження Кримського мосту в Кремлі ухилилися від прямої відповіді на питання про застосування ядерної зброї у відповідь на подібні події.

Пізніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ядерна доктрина поширюватиметься і на тимчасово захоплені території України, які РФ спробувала анексувати за підсумками фейкових "референдумів".

Експерти відзначають, що ядерні загрози Росії поки не виходять за рамки слів і реальна Підготовка до атаки не ведеться.

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація на полі бою не вплине на рішення Росії щодо застосування ядерної зброї проти України. Водночас американський лідер Джо Байден задався питанням, чому кремлівський диктатор продовжує говорити про ядерну зброю, якщо не збирається його використовувати.