Геращенко розповів, які наслідки наздоженуть росіян через війну в Україні / фото УНІАН

Жителі Російської Федерації ще відчують наслідки розв'язаної Москвою війни в Україні. Кремль вже віддав третину бюджету на 2023 рік на армію, а це гроші на соцзабезпечення населення.

Радник глави міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю для УНІАН зазначив, що тільки час зможе змінити ситуацію в Росії на гірше.

"Можу вам сказати, що з історії воєн, якщо взяти Першу світову війну, в 1914 році теж всі країни, які в неї вступали, вступали радісно – і французи, і англійці, і росіяни, і німці – все кричали: "Ура! Ура! Ми обов'язково переможемо ворога" і так далі. Знадобилося не менше року і сотні тисяч жертв, щоб всі зрозуміли, що війна веде їх держави до повного краху", - нагадав Геращенко.

Відео дня

При цьому він вказав, що не вірить соціологічним російським опитуванням, які говорять про 75% підтримку війни.

"Росія-держава тотального страху. Там можна отримати сім років в'язниці за те, що скажеш, що ти проти війни. Пам'ятаєте, як місяцями пропагандисти говорили: "Та це все нісенітниця, яка війна, ніякої війни не буде!". Потім війна почалася, обіцяли зайти до Києва за три дні. Але не те, що в Київ не зайшли, вони в Бахмут не можуть зайти п'ять місяців. А всі інші їхні успіхи у них були тільки в перші дні за рахунок фактора раптовості. Після цього вони відкочуються вже з Харківської області, з Херсонської області і так далі. І далі буде більше", - розповів радник глави МВС.

За його словами, надалі росіян чекає зубожіння. Він нагадав, що Кремль вже віддав третину бюджету на наступний рік Міноборони.

"Ось сьогодні одна третина російського бюджету на 2023 рік – це витрати на армію і на силові структури. Це означає, що у людей будуть відбирати гроші з соціальних програм, з медицини, охорони здоров'я. Рано чи пізно це буде приводити до ненависті. Так, у нас немає такого інструменту, який був у союзників в роки Другої світової війни, коли німці при фашистському режимі на собі відчули, що таке розв'язувати війни проти інших країн, коли бомбардування Лондона повернулися бомбардуваннями Берліна, Дрездена та інших міст. Такої можливості у нас немає. Але думаю, що ми будемо домагатися результату іншими методами", - підсумував Геращенко.

Фінансування війни проти України - що відомо

Аналітики видання Forbes порахували, що один день війни Росії обходиться приблизно в 400 мільйонів доларів. При цьому реальний ВВП РФ впав у другому кварталі на 4,1% у відношенні до того ж періоду попереднього року

Незважаючи на помітні економічні проблеми через війну і санкції президент Росії Володимир Путін має намір збільшити фінансування армії

У свою чергу аналітики Reuters відзначають, що витрати Москви на мобілізацію і західні санкції проб'ють пролом в російському бюджеті. Очікується, що резерви Москви впадуть до найнижчого рівня за останні роки.

Вас також можуть зацікавити новини: