Путін припустився помилки, вважає експерт / фото REUTERS

Політолог Андрій Піонтковський переконаний, що НАТО розпочне війну проти РФ, якщо Путін наважиться застосувати ядерну зброю.

"У Москві зрозуміли, що ядерний шантаж не працює, що у відповідь на ядерний удар і Путіна вб'ють, і сили НАТО безпосередньо самі вступлять у військове зіткнення з Росією. І вони знайшли зараз такий вузький коридор можливостей -  конвенційної атаки на інфраструктуру України, з метою змусити Україну чи Захід укласти перемир'я, яке по суті закріпить всі територіальні загарбання. Але Путін припустився помилки. Український народ ніколи на це не погодиться", - сказав Піонтковський для "Еспресо".

Він тішиться, що Захід відмовляється йти на перемовини з Кремлем.

Відео дня

"Велика сімка прийняла план України щодо закінчення війни - це повна перемога, гарантія безпеки, репарації Росії та покарання воєнних злочинців. Це офіційний ультиматум Великої сімки путінському режиму", - наголошує політолог.

Росія і загрози ядерного удару

Загрози держави-агресора посилилися після оголошення "часткової" мобілізації в Росії 21 вересня. Тоді президент РФ Володимир Путін заявив, що "роза Вітрів може повернутися" у бік Заходу.

Після пошкодження Кримського мосту в Кремлі ухилилися від прямої відповіді на питання про застосування ядерної зброї у відповідь на подібні події.

Пізніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ядерна доктрина поширюватиметься і на тимчасово захоплені території України, які РФ спробувала анексувати за підсумками фейкових "референдумів".

Експерти відзначають, що ядерні загрози Росії поки не виходять за рамки слів і реальна Підготовка до атаки не ведеться.

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація на полі бою не вплине на рішення Росії щодо застосування ядерної зброї проти України. Водночас американський лідер Джо Байден задався питанням, чому кремлівський диктатор продовжує говорити про ядерну зброю, якщо не збирається його використовувати.