Російська влада хоче відправити "на забій" ще 500 тисяч росіян / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що Росія не зможе зібрати ударне угруповання для нового наступу, мобілізувавши 500 тисяч росіян.

У своєму Телеграм-каналі він зазначає, що мобілізація, яку в січні може оголосити російський диктатор Володимир Путін, покликана компенсувати втрати російської армії.

"Так, Росія може виношувати плани про якийсь наступ, але наступ чим? Зібрати 500 тисяч самогубців, які підуть на компенсацію втрат від попередніх 300 тисяч - це зовсім не сформувати ударне угруповання, здатне вести наступ на одному, не кажучи вже про два напрямки", - пише Коваленко.

Відео дня

За його словами, на даний момент у РФ немає того танкового потенціалу, який був на початку 2022 року, а швидко його відновити не вдасться.

"Навіть розконсервація техніки не дає потрібного результату через велику кількість танків, що потребують додаткового ремонту після зберігання, а це подекуди місяць і більше витрат людино-годин на одну бойову машину",-зазначає експерт.

Коваленко також говорить про наявність серйозних проблем у росіян із артилерією та боєкомплектом.

"У наступі та обороні російська армія безпорадна без артилерії, з якою в неї зараз серйозна проблема. Всього-на-всього одна локація забезпечена прийнятною кількістю арти - Бахмут, але при цьому вона відчуває на собі гострий дефіцит боєкомплекту", - пише військовий експерт.

Коваленко підсумовує, що новий наступ без танкового потенціалу, артилерії та повноцінного забезпечення фронту боєкомплектом завершуватиметься "масовим суїцидом" свіжомобілізованих росіян. "Так, ЗСУ від цього не легше, та й гра знайди Ваньку в полі стане менш загадковою, але, іншого не дано", - говорить експерт.

Мобілізація в Росії - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня 2022 року глава Кремля Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію військових, що знаходяться в запасі. Планувалося мобілізувати і відправити на забій в Україну близько 300 тис. осіб. За даними росЗМІ, після оголошення мобілізації з РФ втекли до 1 млн осіб.

Наприкінці грудня глава Міноборони України Олексій Резніков попередив громадян Росії про те, що путінська влада готується в січні закрити кордони для чоловіків призовного віку та почати нову хвилю мобілізації.

5 січня у Генштабі ЗСУ повідомили, що керівництво Росії вживає заходів щодо запобігання масового виїзду чоловіків призовного віку за кордон перед черговою хвилею мобілізації.

За даними української розвідки, російська влада може оголосити нову мобілізацію 15 січня. Очікується, що мобілізувати можуть до 500 тисяч росіян. Цього разу ловити й відправляти вмирати в Україну будуть також жителів Москви і Санкт-Петербурга.

Вас також можуть зацікавити новини: