Путін розуміє, що програє війну, зазначив Гудков / фото УНІАН

Президент Росії Володимир Путін прекрасно розуміє, що війну проти України він програє. Глава Кремля зараз рятує себе, створюючи умови для майбутнього ядерного шантажу.

Впевненість у цьому висловив колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю УНІАН.

"У Путіна зараз не так багато амбіцій і завіральних ідей. Він зараз рятує свою шкуру, тому що він прекрасно розуміє, що війна якщо ще не програна, то буде програна. І перші чорні лебеді його поразки вже пролетіли. У нього є абсолютно чіткий прагматичний цинічний кривавий план. Він створює умови для майбутнього ядерного шантажу. Ось що він зараз робить... Ці " референдуми", приєднання, урочисті заклинання з трибуни, звинувачення США в геноциді індіанців і мексиканців...", – зазначив експерт.

При цьому Гудков порівняв Путіна зі Сталіним:

"Путін – патологічний формаліст. У нього є патологія, особливість характеру, душі. На кожне лайно, на кожен злочин, на кожну підлість має бути папірець. До речі кажучи, Сталін був такий же. Жодного розстрілу, заслання в табори чи вбивства не було без якогось папірця. Путін в цьому сенсі дуже сильно на нього схожий, тому йому потрібні формальні папірці про "референдум", "голосування", якесь рішення".

"Тепер він буде загрожувати всьому світу доктриною. Він вже почав натякати. А доктрина готова, Патрушев написав спеціально. І якщо раптом на Росію хтось нападає, якщо створюють загрозу її існуванню, екзистенційну загрозу, Росія може застосувати ядерну зброю. І ось зараз цей безумець у Кремлі буде шантажувати світ ядерним ударом", – додав опозиціонер.

Путін оголосив про анексію нових територій України 

23-27 вересня росіяни провели фейкові "референдуми" на окупованих частинах чотирьох областей України. У Херсонській і Запорізькій "голосували" за вихід зі складу України і приєднання до РФ, а в Донецькій і Луганській – тільки про приєднання до Росії.

30 вересня Путін оголосив про анексію цих територій, і вказав на повернення до переговорів.

У відповідь на це президент України Володимир Зеленський оголосив про подачу заявки на вступ до НАТО "у прискореному порядку", а також чітко дав зрозуміти, що Україна не домовлятиметься з Путіним.