Німеччина пообіцяла Україні системи IRIS-T / фото Diehl Defence

Військовий експерт Олег Жданов різко висловився про те. що західні партнери не поспішають надавати Україні системи протиповітряної оборони (ППО), такі як IRIS-T та NASAMS.

Свою думку він висловив в YouTube.

"Якщо чесно, хочеться вже ридати над цими мовленнями про постачання... Дійсно, складається враження, що швидше у Російської Федерації закінчаться ракети, ніж нам поставлять ці батареї", – зазначив експерт.

"Німеччина "петляє", як заєць: то поставляє, то не поставляє, то ось-ось, то затримується... Ну, це вже просто якесь знущання", – додав Жданов.

При цьому експерт нагадав про міста, які зараз особливо часто обстрілюються росіянами, це Миколаїв, Харків та Кривий Ріг.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з 5 країнами надання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Як відомо, у другій половині серпня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять комплекси NASAMS, які зможуть посилити систему протиповітряної оборони (ППО) України.

Раніше висловлювалася, думка, що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Днями, 13 Вересня, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що від західних партнерів Україна очікує не тільки на Україну, а й німецькі системи IRIS-T,.

Вас також можуть зацікавити новини: