США нададуть Україні системи NASAMS / скріншот

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зробив різку заяву щодо необхідності надання Україні сучасних систем протиповітряної (ППО) та протиракетної оборони (ПРО) з метою не допущення катастрофи.

Відповідний заклик Подоляк опублікував у Twitter.

"У західних країн багато сучасних і ефективних систем ПРО/ППО. Але ракети не літають над Парижем, Римом і Берліном. Вони літають над українськими містами. Може, пора захистити українських цивільних і критичну інфраструктуру? Або почекаємо масштабної техногенної катастрофи?" – написав він.

 скріншот

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з 5 країнами надання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Як відомо, у другій половині серпня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять комплекси NASAMS, які зможуть посилити систему протиповітряної оборони (ППО) України.

Раніше висловлювалася, думка, що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Днями, 13 вересня, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповівши, що від західних партнерів Україна очікує не тільки на Україну, а й німецькі системи IRIS-T,.

Вас також можуть зацікавити новини: