США передадуть Україні NASAMS / скріншот

Дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них, які США передадуть Україні у рамках нового пакету військової допомоги для посилення системи протиповітряної оборони (ППО), зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко

"Вишенькою на торті багато хто вважає ЗРК NASAMS з ракетами до них. Можливо це і так, тільки я про передачу NASAMS Україні чую вже настільки давно, що особисто для мене вишенька ця вже не свіжа. Зачекалися", – зазначив він.

"До того ж, чомусь коли багато хто пише про передачу Україні ЗРК NASAMS, то роблять неприпустиму помилку, кажучи про шість комплексів так, немов їх можна буде розставити у 6 різних об'єктах. Насправді передають 2 батареї, а до складу однієї батареї входять чотири установки, з яких 3 пускові установки LCHR, кожна на шість осередків для ракет AIM-120 AMRAAM, а так само РЛС AN/MPQ-64f1 Improved Sentinel і одну машину центру розподілу вогню і одну машину з електронно-оптичною камерою MSP500. Тобто, дві батареї – це прикриття максимум двох об'єктів", – додав експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого, крім NASAMS, входитимуть і боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: