Володимир Путін не зможе організувати техногенну катастрофу, вважає експерт / фото ua.depositphotos.com

Після того, як російська приватна військова компанія "Вагнер", якою керує Євген Пригожин, влаштувала у РФ заколот, диктатор Володимир Путін більше не може організовувати техногенні катастрофи.

Зараз лідер росіян навіть не зміг би підірвати Каховську дамбу, розповів політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю американському колезі Пітеру Залмаєву. За словами Піонтковського, накази Путіна не виконуватимуть.

"...він вже не зможе організувати ніякої техногенної катастрофи - на Запорізькій АЕС чи на титановому заводі, тому що його накази не будуть виконуватися... Він вже не може віддавати накази, знаючи, що вони не будуть виконані...", - заявив співрозмовник.

Бунт "Вагнера" у РФ і його наслідки - що потрібно знати

Підконтрольні Євгену Пригожину члени ПВК "Вагнер" 24 червня влаштували в РФ "гарячий" день - взяли під контроль військові об'єкти в Ростові-на-Дону і у Воронежі, збили військовий літак і кілька вертольотів та висунулися колонами у бік Москви.

Заколот почався після того, як найманці звинуватили підконтрольних Міноборони РФ російських солдатів в ударі по їхніх тилових таборах, знищенні великої кількості окупантів та пригрозили покаранням.

Бунт після стрімкого початку швидко завершився - у той же день Пригожин вгамував своїх посіпак після телефонної бесіди з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком, яка відбулася з відома Володимира Путіна. Найманцям дали гарантії безпеки й пообіцяли дати можливість вирушити на білоруську територію.

Варто зазначити, що Путін досить м'яко відреагував на бунт у РФ, зокрема, скаржився на "зраду". Радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк вважає, що лідер росіян після заколоту втратив контроль.

Довідка УНІАН. Росіяни з березня 2022 року контролюють Запорізьку атомну електростанцію та замінували її. Українська сторона попереджала, що РФ здатна здійснити теракт на Запорізькій АЕС.

У Криму, який росіяни окупували ще у 2014 році, знаходиться найбільший виробник діоксиду титану на території Східної Європи - завод "Кримський титан". Головне управління розвідки Міноборони України попереджало, що окупанти готують теракт на цьому підприємстві.

Нагадаємо, росіяни вже спровокували страшну техногенну катастрофу - у ніч на 6 червня підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції, і вода з Каховського водосховища почала затоплювати десятки населених пунктів. Унаслідок катастрофи є жертви. Вже підраховано, що сума прямих збитків, завданих Україні у результаті підриву ГЕС, становить щонайменше 2 млрд доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: