Експерт пояснив, чи вдарить Росія по Україні ядерною зброєю / фото ua.depositphotos.com

Ядерна зброя - останній козир Російської Федерації. У Кремлі навряд чи наважаться на такий радикальний крок.

"Ймовірність цього дорівнює нулю... Застосування будь-яким з учасників ядерного клубу ядерної зброї призведе до того, що держав, які захочуть мати ядерну зброю і мають можливості його виробництва, буде дуже багато", - заявив військовий експерт і полковник запасу Роман Світан у коментарі виданню "Главред".

Він нагадав, що ядерна зброя – не надбання Росії, а всіх членів "ядерного клубу", які не дозволять Москві вдарити ядерною боєголовкою. Після необдуманого кроку Кремля "ядерний клуб" більше не буде закритою спільнотою.

Відео дня

Ядерні погрози Росії - що відомо

З 24 лютого з Москви неодноразово погрожували застосувати ядерну зброю проти України та її союзників. ЗМІ писали, що навесні офіційні особи РФ обговорювали використання ядерної зброї.

7 грудня президент Володимир Путін заявив, що "загроза ядерної війни зростає", і уточнив, що Кремль не використовує подібну зброю першим.

У свою чергу в Держдепі США назвали нові "ядерні" погрози Путіна "порожніми". При цьому президент Володимир Зеленський не вірить, що Путін зважиться на ядерний удар.

Вас також можуть зацікавити новини: