Росія атакує Україну "Цирконами" / фото t.me/zloyodessit

Про російську ракету "Циркон" сьогодні відомо небагато, РФ інформацію про неї тримає у таємниці, розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Ворог тримає в таємниці саме тактико-технічні характеристики. Наші експерти зараз вивчають, які особливості вона має. Звичайно, що це непростий та не швидкий процес. Ця зброя є небезпечною, вона використовується противником для випробування її у бойових умовах, для тестування, у тому числі, наших систем ППО", - наголосив він.

За словами речника, збивати ці ракети в Україні зараз може тільки американський зенітно-ракетний комплекс Patriot, "який вже неодноразаво доводив свою високу ефективність не тільки в боротьбі з "Цирконами", але й з "Кинджалами".

Відео дня

Євлаш додав, що "Циркони" - надзвичайно швидка ракета, її надзвичайно складно уразити та вона дуже швидко може досягати будь-якої точки України.

Росія атакує Україну ракетами "Циркон" 

Як повідомляв УНІАН, Росія публічно визнала, що минулого тижня атакувала території України гіперзвуковою зброєю "Циркон"

У Міноборони РФ похвалилися, що застосували "Циркон" по Україні в період з 23 по 30 березня. Традиційно, свої удари Росія назвала "ефективними". 

У ворожому зведенні було сказано, що завдано один масований і 57 групових ударів.

Вас також можуть зацікавити новини: