РФ готує різні сценарії нападу і періодично вкидає дезінформацію / фото ЗСУ

Росія готує кілька варіантів розвитку бойових дій на території України. Однак у відкритих джерелах доступні переважно неправдиві відомості. Окупанти вкидають дезінформацію з метою дезорієнтувати українське командування.

Такий коментар дав 24 каналу представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов. Він заявив: "Ворог готує різні сценарії. І частково займається, зокрема, дезінформацією, роблячи вкидання через різні інструменти тих чи інших напрямків, щоб дезорієнтувати нас. Від дуже "екзотичних", як, наприклад, десант в Одесу. Тому що, станом на зараз, це виглядає суїцидальним напрямком для ворога. Однак ми бачили й інші їхні суїцидальні дії".

Юсов зазначив, що кожен має право аналізувати інформацію, яка знаходиться у відкритому доступі, проте довіряти всьому не варто. Він також прокоментував загрозу вторгнення армії Білорусі. За словами представника ГУР, на поточний момент її немає, але "треба звертати увагу на ризик".

Відео дня

Юсов окремо висловився про ціль кремлівського диктатора Володимира Путіна. Вона залишилася незмінною: ведення геноцидної війни і знищення України.

"Це означає, що нам потрібно більше підтримки, більше зброї, більше санкцій. І, безумовно, готуватися до подальшої деокупації українських територій, перемоги і звільнення України від загарбників. Повірте, всі ці сценарії Україна відпрацьовує", — підсумував Юсов.

Новий наступ Росії: що відомо

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в середині грудня заявив, що російська мобілізація спрацювала. Агресор готує 200 тисяч окупантів і здійснить нову спробу наступу на Київ.

Міністр оборони України Олексій Резніков передбачив активність на фронті з настанням весни. За його словами, Росія могла підготувати ресурси для атаки на півдні і сході.

Президент Володимир Зеленський 10 січня підкреслив, що рашисти збирають сили для нової ескалації.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) спрогнозували продовження війни у поточному році. Росія готується до тривалих бойових дій і прагне повернути ініціативу протягом наступних шести місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: