Росія поновила ракетні обстріли / фото УНІАН

Уламки російських ракет, які використовувались під час останніх обстрілів, свідчать, що ті були вироблені у першому кварталі 2024 року.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець пояснив в ефірі "Еспресо", що противнику вочевидь треба потрібен проміжок часу для накопичення запасу ракет та поновлення атак

"Три доби поспіль ми бачили ракетні атаки РФ щоночі. Ворог використовував різне ракетне озброєння, за три дні застосував 150 ракет різних типів, з них 98 Х-101 і близько 20 балістичних ракет "кинджал" та "іскандер". Ці ракети спрямовувалися противником по об'єктах нашої енергетичної інфраструктури. Зараз можемо зробити висновок, що ворог дійсно поставив на мету зруйнувати енергетичні можливості України, це ми бачимо на прикладі й Харкова, і Одеси", - зазначив експерт.

Відео дня

Він сподівається, що найближчим часом РФ не буде завдавати ракетних ударів, оскільки їй знадобиться час для накопичування снарядів.

"Противник майже місяць накопичував. Якщо зважити на кількість виробництва ракет Х-101, то це близько 100 ракет на місяць. А дані по уламках ворожих ракет знову підтверджують, що вони були вироблені у першому кварталі 2024 року. Тобто йдеться про використання противником ракет, які були нещодавно виготовлені. У будь-якому разі з одного боку розуміємо, що атаки можуть бути поновлені, але за нашими оцінками – після певної перерви", - резюмував Згурець.

Війна в Україні - ракетні обстріли

Як повідомляв УНІАН, 21 березня окупанти завдали масового ракетного удару по Києву - було задіяно 31 ракету: дві балістичні ракети - "Іскандер-М" та "Кинджал" та 29 ракет типу Х-101/Х-555.

Вже наступного ранку Росія запустила 151 повітряну ціль, щоб зруйнувати енергооб'єкти України.

Вранці, 24 березня, окупаційні війська РФ здійснили третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби. Українські сили ППО збили 43 повітряні цілі (18 ракет та 25 дронів), які ворог спрямував по наших містах. Загалом було запущено 29 крилатих ракет та 28 дронів. 

Протягом тижня, що минув, російські окупанти застосували проти України більше тисячі засобів повітряного нападу – ракет, дронів-камікадзе та авіабомб. 

Вас також можуть зацікавити новини: