Іранська сторона не дуже хоче надавати ракети РФ, повідомив Олексій Арестович / фото ua.depositphotos.com

У дипломатичних колах наполегливо ходять чутки, що Іран не дуже хоче давати Росії далекобійні ракети.

Іранській стороні зробили "пропозицію, від якої складно відмовитися", пояснили всю глибину глибин, і вона задумалася над цією темою, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

За його словами, також кажуть, що секретар Радбезу РФ Микола Патрушев ніби як даремно катався в Іран. Арестович вважає, що візит російського чиновника "був пов'язаний дуже чітко з тим, що вони (іранська влада - Ред.) пригальмували збройові контракти".

Відео дня

"У дипломатичних колах ходять наполегливі чутки, що Іран не дуже хоче давати ракети Росії, далекобійні ось ці. Йому там як би зробили пропозицію, від якої складно відмовитися... пояснили всю глибину глибин, ...і ось він зараз задумався над цією темою...", - сказав радник ОП.

фрейм

Співпраця Росії та Ірану під час війни в Україні - найважливіші новини

Наприкінці літа стало відомо, що РФ отримала від Ірану безпілотники, зокрема, дрони-камікадзе.

У жовтні окупанти здійснили кілька масованих ударів по території України, в тому числі іранськими дронами. Були зруйновані об'єкти критичної інфраструктури, постраждали і загинули мирні люди.

На початку листопада повідомлялося, що Росія випустила по нашій території понад 400 іранських безпілотників-камікадзе, більшість з них ліквідували.

Примітно, що тільки 5 числа іранська сторона визнала, що передала РФ свої дрони. Тегеран стверджував, що зробив це ще до того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.

Західні ЗМІ писали, що іранська сторона готується відправити РФ для використання у війні проти української держави близько тисячі додаткових одиниць зброї, зокрема, вдосконалені балістичні ракети.

Влада США пригрозила Ірану додатковими санкціями через постачання зброї російській стороні.

9 листопада з'явилася інформація, що Микола Патрушев прилетів до Тегерана для зустрічі з владою Ірану.

Вас також можуть зацікавити новини: