Триває російсько-українська війна / скриншот

Росія скоротила кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Тепер їх п'ять, один підводний човен зайшов у пункт базування, поділилась в ефірі телемарафону спікерка ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

"Це може свідчити або про проблеми реагування на шторм, або переспорядження. Певну картину ми іще не можемо ідентифікувати з того моменту, як вони відстрілялися минулої ракетної атаки", - пояснила Гуменюк.

Загальний залп ракет цих суден військові оцінюють у 36 "Калібрів". "Загальне угрупування складається з 11 бойових кораблів, у тому числі й ті, що запускають дрони-розвідники", - розповіла Гуменюк.

Відео дня

У цьому ж включенні вона зауважила, що Росія продовжує активну підготовку до завдання нових ударів по материковій Україні, про що, зокрема, свідчить активність ворожих БПЛА на півдні.

Ворожа активність у Чорному морі

Напередодні ЗСУ зафіксували у Чорному морі 11 бойових кораблів РФ з сумарним залпом у 40 ракет "Калібр", що опосередковано може вказувати на підготовку Росією до завдання нових ударів по Україні. 

Напередодні масованої атаки 14 січня ЗСУ також реєстрували підозрілу активність російського флоту у Чорному морі.

Наразі ворожі кораблі перебувають у так званій "безпековій зоні". Ворог тримає флот за мисом Тарханкут в напрямку Новоросійська, щоб за відповідних погодних умов зайти у пункти базування, але не наближаються на відстань, з якої можуть бути уражені ЗСУ.

Війна в Україні – актуальне

Російське командування продовжує стирати армію у штурмах на Бахмутському напрямку. Генштаб сьогодні вранці прозвітував про відбиття чергових атак окупантів.

Через неможливість захопити Бахмут, російські терористи намагаються обійти його і фактично витиснути українські сили під загрозою оточення.

На думку німецьких спецслужб, успіх окупантів на Бахмутському напрямку може обернутися справжньою катастрофою для України, адже це дозволить росіянам просунутися далі вглиб України.

Вас також можуть зацікавити новини: