До Запорізької області останніми днями приїжджають чергові партії мобілізованих / фото REUTERS

Російські окупанти перекидають додаткові ресурси до тимчасово окупованої частини Запорізької області, але бояться розміщувати їх у Мелітополі через сили спротиву, які передають інформацію українським спецслужбам.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, ЗСУ дізнаються про все, що роблять окупанти в Мелітополі.

"Слід зазначити, що зараз вони свої ешелони військової техніки доганяють до Сокола-Гірного – це майже межа Херсонської та Запорізької областей, тому що бояться їх доставляти в Мелітополь. Вони розуміють, що про все, що знаходиться в Мелітополі, через наші сили спротиву одразу дізнаються наші спецслужби, наші Збройні сили", - сказав Федоров.

Відео дня

Він зазначив, що останніми днями приїжджають чергові партії мобілізованих, яких здебільшого розміщують на Азовському узбережжі.

"У Мелітополі вони бояться розміщуватися, тим паче, після тих вибухів, які були у минулі вихідні, коли було повністю знищено склад боєприпасів рашистів на одному з промислових підприємств. Також ми бачимо суттєві втрати рашистів. Наприклад, вчора до моргу Мелітополя привезли цілу фуру вбитих рашистів. Сьогодні морг повністю переповнений і навіть цивільні не мають доступу до нього, якщо хтось помер", - розповів міський голова Мелітополя.

За його словами, в селищі Велика Білозерка окупанти повністю переробили під морг одну зі шкіл і там на території агрофірми влаштовують братські могили.

Війна в Україні - ситуація в Мелітополі

Як повідомляв УНІАН, за словами мера Мелітополя Івана Федорова, з початку січня росіяни розпочали нову хвилю терору проти цивільного населення у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. Загалом, зазначив міський голова, росіяни перетворили окуповані території України на в'язницю, а окремі населені пункти – на тюремні камери. Російські війська не дають людям виїхати з захоплених територій.

За інформацією Центру національного спротиву в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області, окупаційна адміністрація з метою виявлення учасників українського підпілля закликала жителів повідомляти "про підозрілих людей" у чат-боті у Telegram.

Окрім цього, управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомило, що вночі 8 січня у Мелітополі було знищено базу окупантів та техніку противника. За словами місцевих, боєприпаси детонували понад годину. А Іван Федоров зазначив, що до мелітопольського моргу привезли повну фуру з тілами ліквідованих російських військових. Міські лікарні переповнені пораненими окупантами, яких завезли з Василівки та інших населених пунктів, розташованих на північ від Мелітополя.

Вас також можуть зацікавити новини: