Що робитиме РФ після вибухів на аеродромах? / фото Planet.com

Військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій спрогнозував подальші дії Росії після "бавовни" на її аеродромах, зокрема на аеродромі "Енгельс"

В інтерв'ю "Обозревателю" він не відкинув, що у Росії унаслідок "бавовни" було знищено велику кількість літаків. Тож РФ після цього просто спробує все перенести й сховати, каже він.

На думку експерта, такі дії Росії були б цілком зрозуміли, враховуючи вартість таких носіїв, що можуть одноразово запустити 8-12 ракет. Так, вартість Ту-160 або Ту-95 перевищує 250 млн доларів.

Відео дня

"Знищення такої морської платформи, як корабель "Москва", призвело до того, що Росія втратила до 20 і більше пускових можливостей сучасних ракет. Якщо ми кажемо про Ту-160 або Ту-95, то це втрата до 12 пускових можливостей кожного літака", - пояснив Козій й додав, що це - серйозний удар для Росії.

Удари по аеродромах в Росії

5 грудня на російських аеродромах у Саратовській і Рязанській області пролунали вибухи. Та базуються бомбардувальники Ту-95 та Ту-160, які РФ застосовує для ракетного терору проти України.

У Міноборони РФ одразу ж звинуватили Україну в цих атаках. Там переконані, що по аеродромах працювали дрони радянського виробництва. 

У ГУР, своєю чергою, наголосили, що за усі вибухи на території РФ "відповідальність несе країна-агресорка".

6 грудня безпілотник атакував російський аеродром у Курську

Після дивних вибухів 5 грудня на аеродромі стратегічної авіації "Дягілево" Рязанської області зі стоянки зникло щонайменше 9 бомбардувальників, повідомляли ЗМІ.

Вас також можуть зацікавити новини: