В Кремлі все ще відсутня адекватна оцінка подій / фото REUTERS​

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що Москва може підписати мирний договір з Україною, але в рамках цих домовленностей Києву треба визнати втрачені території російськими.

"Поки немає жодного "мирного плану" України, давайте почнемо з цього. Знову ж таки: не може існувати ніякий "мирний план" України, який не враховує сьогоднішніх реалій з російської території, з входженням до складу Росії нових регіонів – чотирьох (Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей на додачу до анексованого Криму – УНІАН)", - сказав речник Путіна для РБК.

Пєсков додав, що жоден план, який не враховує ці "реалії", створені Росією, не може претендувати на те, щоб бути затвердженим.

Відео дня

Нагадаємо, що раніше Кремль висував президентові України Володимиру Зеленському ультиматум. Також Пєсков зганьбився, коментуючи візит Зеленського в Херсон.

Росія просить переговорів з Україною: що треба знати

Армія окупантів виснажена, а тому у Кремлі відчайдушно шукають шляхи посадити Київ за стіл переговорів.

Водночас в МЗС РФ плутаються у заявах: Сергій Лавров каже, що Росія нібито не просила перемовин, хоча його колега Марія Захарова заявляла зворотнє.