В ОВА закликали жителів Луганщини евакуюватися через контрнаступ ЗСУ / фото Генштаб ЗСУ

Жителів Луганщини скоро попросять евакуюватися в різні населені пункти через контрнаступ Збройних сил України. Після звільнення міст жителів не будуть надовго пускати на їх територію. Причина полягає в неможливості провести опалювальний сезон.

Такою інформацією поділився глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в офіційному Telegram-каналі.

"Найближчим часом ми будемо звертатися до людей з проханням виїхати з великих міст в Інші населені пункти, де вони зможуть перечекати контрнаступ. У великі міста, такі як Рубіжне, Лисичанськ і Сєвєродонецьк, після деокупації ми не будемо вільно пускати людей. Опалювальний сезон там неможливо забезпечити — все розбито", — написав Гайдай.

Відео дня

Глава Луганської ОВА додав, що навіть при всіх фінансових можливостях відновлення опалення триватиме кілька місяців. Жителів міст, можливо, пустять перевірити своє майно, але залишитися на зиму не дозволять. З усіх тимчасово захоплених міст найкраща ситуація в Рубіжному, тому що там кілька років тому забезпечили децентралізацію опалення.

Контрнаступ ЗСУ: основна інформація

Президент України Володимир Зеленський 1 жовтня підтвердив деокупацію Лиману в Донецькій області. На наступний день він розповів, що місто повністю зачистили. За даними аналітиків з американського Інституту вивчення війни (ISW), втрата Лиману створила для росіян більше проблем, ніж у Київській та Харківській областях.

Речник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 3 жовтня повідомив про деокупацію села Торське. Воно розташоване на шляху до Кремінної на Луганщині, де рашисти намагаються в терміновому порядку вибудувати оборону.

В оперативному командуванні "Південь" підтвердили просування ЗСУ на окремих напрямках у Херсонській області. Однак конкретною інформацією поки не поділилися.

Вас також можуть зацікавити новини: