У Володимира Путіна є план для дотиснення угоди про розділ України, вважає дипломат / фото REUTERS

Для того, щоб дотиснути угоду про розділ України, президент Російської Федерації Володимир Путін може чекати на зміну влади у США.

Російський президент сподівається, що нова адміністрація президента США буде до нього дружня, розповів колишній міністр закордонних справ України, дипломат Павло Клімкін телеведучій Наталії Мосейчук.

За його словами, така версія насправді пасує особистій та геополітичній логіці Путіна.

Відео дня

"У мене таке відчуття, і це я чую також з різних джерел, що він дуже сподівається, що Європа може якось там пройде зиму, але потім Штати і все… буде передвиборча кампанія, дуже складна, президентська, і що врешті-решт він допетляє до якоїсь іншої американської адміністрації і, можливо, це буде Трамп (екс-президент Дональд Трамп - Ред.), можливо, це буде інша адміністрація, дружня до Путіна", - зазначив експерт.

Дипломат додав, що Путін зараз "хоче створити політику доконаних фактів".

Нагадаємо, РФ без оголошення війни рано вранці 24 лютого здійснила повномасштабне вторгнення в України. Країни Заходу, зокрема, члени Євросоюзу та США, почали допомагати Україні грошима та озброєнням. Американська влада вже виділила на допомогу українській державі понад 25 мільярдів доларів.

Низка експертів, чиновників та політиків вважають, що російська влада вирішила покарати ЄС за підтримку України й тому 31 серпня призупинила поставки газу газопроводом "Північний потік-1".

Євросоюз вже підготовлений до повної зупинки постачання газу з боку РФ, поставки було диверсифіковано.

Минулі й майбутні вибори в США - що треба знати

20 січня 2021 року відбулася церемонія інавгурації 46-го президента США - ним став демократ Джо Байден. Байден під час виборів у Штатах переміг республіканця Дональда Трампа. ЗМІ не раз звинувачували Трампа у зв’язках з Росією.

Влітку Трамп говорив, що Київ мав укласти угоду з Володимиром Путіним, щоб повномасштабна війна не почалася.

Чергові президентські вибори у США заплановані у 2024 року. Західні ЗМІ писали, що Трамп знову хоче йти у президенти. Також повідомлялося, що Байден збирається балотуватися на другий президентський термін.

Вас також можуть зацікавити новини: